HTML

Bélabá mondja a magáét

zene, filo, némi politika és sok bélaság

Címkék

Friss topikok

  • KOPP: maps.google.hu/maps?q=cig%C3%A1nybokor&oe=utf-8&client=firefox-a&ie=UTF-8&ei=uMwtU... (2013.09.09. 15:28) Van rendes is...
  • KOPP: www.youtube.com/watch?v=fuzp4XX-3Gs Remélem működik még a drótpostás... Milyen nótát találtam?...... (2013.09.07. 18:37) Meghatalmazásos
  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: @csongorbela: A pénzbehajtás részével teljesen egyetértek. :) Akadályozom is minden elérhető módon... (2012.09.12. 18:29) Szigorú
  • kisbe'laba': mint ha rólam írtad volna ezt :-) (2011.11.17. 23:58) H-Land

Linkblog

2012.11.25. 11:38 csongorbela

Pillangó

A pillangóhatásról bizonyára sokan hallottunk. Nagyon érdekes elmélet, de oly kevesen gondolkodunk el azon, hogy nem is olyan misztikus legenda ez, hanem nagyon is valóságos lehetősége a világ működésének.

Ki ne tapasztalhatta volna meg, hogy a hosszú ideig tartó negatív gondolatok milyen mértékben válnak önbeteljesítő jóslattá? S ki ne idézte volna már - sajnos sokan csak (magán)életük egyfajta válságának idején -  valamely gondolkodó pozitív töltésű spirituális üzenetét? A facebook ezekkel van tele.

Emlékszek egy beszélgetésre, ahol hazánk egyik hírneves zenésze Bach zenéjéről beszélt. Arról, hogy micsoda örökérvényű erő ez a muzsika és milyen fantasztikus dolog, hogy a valaha elhangzott bachi zenék pozitív ereje minden bizonnyal jó irányba viszik a világot. Arról is beszélt, hogy ez a varázserő, amíg világ a világ, hatni fognak, hiszen kottákon, hangzó anyagokon és minden más csatornán keresztül milliónyi másolatban fellelhetőek, így biztosan nem tűnnek el, s hogy milyen kár... akármilyen tartósak is ezek a csatornák egyszer mégis megszűnik a varázshatalom: nevezetesen akkor, amikor "világegyetemünk" az óriáscsillaggá duzzadó nap olvasztó tüzében végzi.

Hát én nem tudom.
Valahogy minden materialista számítás ellenére sem hiszem, hogy egy óriáscsillag képes lenne az ennél sokkal végtelenebb világegyetemben a pozitív (és sajnos egyaránt a negatív) erőket semmissé tenni.
Én úgy képzelem, hogy minden jó erő elindul és a "fizika" törvényei szerint örökké tartó egyenesvonalú, egyenletes mozgást végezve tolja a világ szekerét. Akárcsak a rossz erők. De az is elég, ha arra gondolok, amit a hang terjedéséről tanultam iskolás eszemmel. A szó megrezgeti a levegőt és ez a rezgés molekuláról molekulára haladva terjed tovább a fülünkig aztán persze a végtelenbe. Szerény véleményem szerint pedig a mikrokozmosz szintjén ez a rezgés örök. Minden valaha elhangzott jajszó és minden elrebegett hála, minden jó- és rosszakaratú megjegyzés most is itt küzd körülöttünk szakadatlanul. A jó szó jó rezgésekben a rossz szó pedig rosszakban van jelen a világ végezetéig. A gondolatok és "üzenetek" rezgéseinek - sőt hívjuk akkor sokkal jobb kifejezéssel rezdülésnek -  terjedéséhez a levegő molekuláira sincs szükség, ezek azonnal ott rezegnek a mikrokozmoszban.
Ha a jó rezgések vannak többen, az több boldog embert, s még több jó rezgést eredményez, így kamatozik a jó világ. Sajnos ez az ellenkezőjére is igaz. Úgy szeretném ha igyekeznénk a megfelelő oldalt szaporítani, ahogy azt a facebook egyik sztárja az öreg indián tanácsolja a bennünk lakozó farkasokról ("- Melyik győz? - Amelyiket eteted!")

Azért az mindenképpen megnyugtató, hogy a pillangónak hála Bachot az óriáscsillag után is hallgathatom.

Szólj hozzá!

Címkék: filo


A bejegyzés trackback címe:

https://belaba.blog.hu/api/trackback/id/tr774924169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása