HTML

Bélabá mondja a magáét

zene, filo, némi politika és sok bélaság

Címkék

Friss topikok

  • KOPP: maps.google.hu/maps?q=cig%C3%A1nybokor&oe=utf-8&client=firefox-a&ie=UTF-8&ei=uMwtU... (2013.09.09. 15:28) Van rendes is...
  • KOPP: www.youtube.com/watch?v=fuzp4XX-3Gs Remélem működik még a drótpostás... Milyen nótát találtam?...... (2013.09.07. 18:37) Meghatalmazásos
  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: @csongorbela: A pénzbehajtás részével teljesen egyetértek. :) Akadályozom is minden elérhető módon... (2012.09.12. 18:29) Szigorú
  • kisbe'laba': mint ha rólam írtad volna ezt :-) (2011.11.17. 23:58) H-Land

Linkblog

2010.10.18. 22:16 csongorbela

Kisautó

Javában zajlik a társadalmi vita. Magánlevelezésben, beszélgetésekben, tv-ben, rádióban, szakmában, politikában, kórházban, otthon.

Az ellenzők fő érve - amit sajnos adatokkal, tényekkel nem támasztanak alá - hogy egyértelműen az ő elképzelésük a biztonságos a másik "öncélú és pusztán pozitív élményt nyújtó", miközben sérül a "vétlen és döntésképtelen szenvedő fél élethez való joga", mert ezer veszélyt rejt, és felelőtlenség, mert nem biztonságos.
A támogatók válasza, hogy de az - amit adatokkal és tényekkel is alátámasztanak.

Egy magánlevelezés ihlette a következő "példázatot", amit sajnos nem én követtem el, pedig akkor bízvást mondhatnám, hogy már-már zseniális vagyok. A példa arról szól, hogy mit követ el az az ember, aki hobbiból kisautóba ül - és ülteti családját (ezt már én teszem hozzá).

"Meg kellene tiltani, mert használata csak 'öncélú és pusztán pozitív élményt nyújtó',  de veszélyes. Kötelezni kellene használóját, hogy szerelje fel a következőkkel ABS, ASR, légzsák, XXI.sz-i követleményeknek megfelelő gyűrődő zóna, patronos övfeszítő (hat pontos biztonsági övvel)...stb.  Modern biztonsági felszerelés nélkül tilos legyen használni. Elvégre autózni veszélyes, gyakrabban meghalnak az emberek, mint szülésben, és családok maradnak támaszuk nélkül, szülők gyerekeik nélkül.
Holott tudjuk, hogy az autózás egyetlen lényege, hogy A pontból B pontba a lehető legnagyobb biztonsággal eljussunk, és csak ezt szabad engedélyezni.
Akik pedig hozzájárulnak ilyen bűnös tevékenységhez, azt a törvény szigorával kellene sújtani!?
Találkoztam néhány OT tulajdonossal, hát nem éppen észérvekkel győzködtek arról, hogy miért is költenek irracionális összegeket a hobby-jukra."

Én teszem hozzá, hogy egy ilyen kevésbé biztonságos autóban súlyosan sérül a hátsó ülésen utazó gyerek élethez való joga.
A levél maga pedig így folytatódik:

"Szavatolhatom neked, az otthonszületés nem hobby. Súlyos felelősség vállalás, hogy a baba a lehető legszelídebben érkezzen a létbe. Vállaltam, hogy ellenszéllel szemben is megtesszük, hogy neki jobb legyen, mint ahogy mi érkeztünk."

Leglényegesebb mondata pedig:

"Az elérhető legjobb szakember kezébe helyeztem gyerekem és a feleségem életét."

Nos igen. A legjobb szakember jelenleg nem elérhető. De lesz ez még másképpen is.

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet szülés egyészségügy


A bejegyzés trackback címe:

https://belaba.blog.hu/api/trackback/id/tr42382250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása