HTML

Bélabá mondja a magáét

zene, filo, némi politika és sok bélaság

Címkék

Friss topikok

  • KOPP: maps.google.hu/maps?q=cig%C3%A1nybokor&oe=utf-8&client=firefox-a&ie=UTF-8&ei=uMwtU... (2013.09.09. 15:28) Van rendes is...
  • KOPP: www.youtube.com/watch?v=fuzp4XX-3Gs Remélem működik még a drótpostás... Milyen nótát találtam?...... (2013.09.07. 18:37) Meghatalmazásos
  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: @csongorbela: A pénzbehajtás részével teljesen egyetértek. :) Akadályozom is minden elérhető módon... (2012.09.12. 18:29) Szigorú
  • kisbe'laba': mint ha rólam írtad volna ezt :-) (2011.11.17. 23:58) H-Land

Linkblog

2010.10.11. 09:28 csongorbela

Biztonság

Azért kűzdünk, hogy ha egyébként MINDEN RENDBEN VAN, mi is így megtehessük. 

Azért kűzdünk, hogy aki akarja, tehesse.
Azért kűzdünk, hogy kihívhassuk a tűzoltót az égő fenyőfához, de ne kelljen a biztonság kedvéért a tűzoltólaktanyában karácsonyozni.
Azért kűzdünk, hogy - mindamellett, hogy a hozzánemértő ijedt taxisofőr hős maradhasson, ha netalán a kocsiban beindul és ő segít - a hozzáértő segítő ne legyen bűnös, ha ugyanezt teszi.
Azért kűzdünk, hogy a strandot ne lehetetlenítsék el, mert nem adott minden higiéniai és biztonsági körülmény, és - mindamellett, hogy Pista bácsi hős lehessen, ha kimenti a fuldokló Józsikát - az úszómestert se ítéljék el, ha szakértőként vígyázza a fürdőzést, segít ha baj van és mentőt hív, ha akkora.
Azért kűzdünk, hogy ne csak a bátraké lehessen sundám-bundám fél-illegalitásban, hanem bárkié.
Azért kűzdünk, hogy ne hirdessenek tévhiteket mégoly jószándékú emberek, hanem tisztán láthasson MINDENKI.

Otthon szülni nem veszélyesebb a kórházinál, ha az előzetes vizsgálatok szerint az anya és a baba egészségével minden rendben van.
Otthon szülni nem veszélyesebb csak azért, mert minden otthoni komplikációt azonnal megír az újság és bemond a híradó, a kórháziakkal viszont még halálal végződő esetekben sem foglalkozik.
Otthon szülni nem veszélyesebb csak azért, mert az anya és a baba halálát okozó kórházi orvost felmentik és tovább praktizálhat, míg az otthon szülést kísérő orvost megvádolják, ha csak valami gyanított veszély miatt úgy dönt, hogy kórházban kell folytatni.
Otthon szülni nem veszélyesebb azért, mert ott IS halt meg baba vállelakadás miatt. Évente több babával történik meg ez a kórházban. Abban az évben a mi városunkban tudtommal kettő is.

Geréb Ágnes több, mint 3000 szülést kísért már. Ebből egy végződött a baba halálával (az anyáéval egy sem) és egynek lett később  a gyermek halálát okozó károsodás az eredménye VÉLHETŐEN (ugyanis nem tudható biztosan, hogy a szülés közbeni komplikáció okozta-e a halálesetet). Ez mind az otthon, mind a kórházi szülésekhez képest jó eredmény. Pontos adatot ugyan pont Geréb Ágnessel kapcsolatban nem tudok (és most senki nem elérhető, de pótolni fogom), de a környezetemben történt esetek és más felmérések tanúsága szerint saccperkábé 10-15%-uknál lép fel kórházba vonulást indokló komplikáció, ezek egy része bizonyul indokoltnak és azoknak is csak egy része az életmentő beavatkozás (lásd itt). Aki jobb statisztikát tud mondani a kórházi szülések kapcsán, az ezúton jelezze!

Hogy miért választják néhányan ezt a lehetőséget a kórházival szemben annak a sok egyéb mellett szintén vannak statisztikai okai is, például a beavatkozások alkalmazásának tekintetében fellépő erős különbség, de erre a mienkhez hasonlóan nyilván vannak személyes történetek is.

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet szülés egyészségügy


A bejegyzés trackback címe:

https://belaba.blog.hu/api/trackback/id/tr572362133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása