HTML

Bélabá mondja a magáét

zene, filo, némi politika és sok bélaság

Címkék

Friss topikok

  • KOPP: maps.google.hu/maps?q=cig%C3%A1nybokor&oe=utf-8&client=firefox-a&ie=UTF-8&ei=uMwtU... (2013.09.09. 15:28) Van rendes is...
  • KOPP: www.youtube.com/watch?v=fuzp4XX-3Gs Remélem működik még a drótpostás... Milyen nótát találtam?...... (2013.09.07. 18:37) Meghatalmazásos
  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: @csongorbela: A pénzbehajtás részével teljesen egyetértek. :) Akadályozom is minden elérhető módon... (2012.09.12. 18:29) Szigorú
  • kisbe'laba': mint ha rólam írtad volna ezt :-) (2011.11.17. 23:58) H-Land

Linkblog

2008.06.06. 09:07 csongorbela

Állam-álom

(Manter = manipulatív, terrorista hatalom. Alárendeltjeit manipulálja, ellenállóit terrorizálja.)

“A pénzelnyelő, korrupt, a legfontosabb közfeladatokból kivonuló, polgárait manipuláló és kinevető, a mantert (sőt: tehát önmagát) támogató államot eltartani badarság.” - írtam.
Ezzel én NEM azt mondtam, hogy az állam gonosz összeesküvők gyülekezete, akik tudva tudják, hogy a mantert támogatják (sőt ők találták ki az egészet) hanem azt, hogy a manter akár tudtukon kívül is nem kis részben rájuk épül. A jelenlegi formában fennálló puszta létükkel, mint végrehajtó szerv segítenek a fenntartásában.
A JELENLEGI formában. Az az állam, amely elnyeli a pénzt, korrupt, kivonul a közfeladatokból, manipulálja és kineveti polgárait az maga a manter. Még akkor is, ha politikusai, vezetői nincsenek ezzel tisztában. Ha pedig mi egy-egy ILYEN államot eltartanunk, azt badarságnak tartom. Az államnak szolgálni kellene (miniszter=szolga), egyben tartani, közfeladatokat ellátni illetve ellátásukat megszervezni. Ha nem ezt teszi, nem jogos a léte.

Véleménykülönbségek egyébként lehetnek abban (vannak is), amit én gondolok: az állam önmagától (a manter hatásmechanizmusától, a rendszer természetéből adódóan) szügségszerűen lesz ilyen, függetlenül a benne résztvevők - akár legeslegjobb - szándékától. Ha egy rendszer nem csak szolgál és feladatot lát el, hanem hatalmat gyakorol, akkor azonnal a manter része lesz, a benne résztvevők pedig óhatatlanul ilyenné válnak! Ideig óráig gondolhatjuk még, hogy az egyes politikusok a felelősek s a másik az bezzeg milyen jó fej, vagy azt, hogy a fennálló államszerkezet a bűnös, s újra és újra megváltoztathatjuk, kicserélhetjük egyiket a másikra, de változni nem változik semmi lényeges függetlenül a változtatás módszerétől. Nem lehet más a politika!
A diktátor (oldaltól függetlenül) egészen addig gyártja és erőlteti az eszmét, amíg önmagával kerül szembe, s már saját maga sem felel meg a “kívánalmaknak”. A demokrata szavaztathatja híveit, akik majd becsapottnak érezhetik magukat - azok is - és (oldaltól függetlenül) nagytöbbségük át is pártol a másikhoz (harmadikhoz stb.) Még a forradalmár is megáll az első büfénél és teli hassal azonnal felejti a hülye kis forradalmát. Aztán ha mégis győz, mindjárást elkezd hatalmat (sőt terrort) gyakorolni, olyat vagy még rosszabbat, mint ami ellen felkelt.
A manter fő tápláléka a pénz és a kényelem után az állam adta hatalom, hatalom adta állam. Csukaróka.

A jelenleg fennálló bizalmi és morális válság pedig nem programok és egyes emberek (pártok, oldalak) mentén halad, hanem a manter irányította “rend” megrendülése.

Szólj hozzá!

Címkék: politika


A bejegyzés trackback címe:

https://belaba.blog.hu/api/trackback/id/tr612262153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása