HTML

Bélabá mondja a magáét

zene, filo, némi politika és sok bélaság

Címkék

Friss topikok

  • KOPP: maps.google.hu/maps?q=cig%C3%A1nybokor&oe=utf-8&client=firefox-a&ie=UTF-8&ei=uMwtU... (2013.09.09. 15:28) Van rendes is...
  • KOPP: www.youtube.com/watch?v=fuzp4XX-3Gs Remélem működik még a drótpostás... Milyen nótát találtam?...... (2013.09.07. 18:37) Meghatalmazásos
  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: @csongorbela: A pénzbehajtás részével teljesen egyetértek. :) Akadályozom is minden elérhető módon... (2012.09.12. 18:29) Szigorú
  • kisbe'laba': mint ha rólam írtad volna ezt :-) (2011.11.17. 23:58) H-Land

Linkblog

2011.02.02. 11:24 csongorbela

feriprotest

Na politizáljunk egy kicsit.

Volt vezetőnk, feri, bejelentette, hogy nemsokára évértékelő beszédet fog tartani. Nyilván több blog is azonnal leírta a véleményét erről, persze, hogy én is megteszem.

A bejelentés - de eleve a beszéd megtartása is - több szempontból elgondolkoztató. Mi alapján jön feri ahhoz, hogy évértékelőt mondjon? Eddig azt szokhattuk meg, hogy a kormány vezetője, és a vele szembenálló ellenzék vezetője teszi ezt meg. Feri egyik kategóriába sem sorolható. Persze értem, hogy mint volt kormányvezető kíván élni ezzel - viktor meg, mint jelenlegi, nyilván szintén fog - csak akkor bajnai, megyó, pufajkagyula, borossbagolypéter, sőt némethmiklóspozsgaigrósz miért nem gondol erre?

Jó, tegyem most félre a viccelődést.
Akkor sem értem, hogy feri mit gondol erről. Hogy nem érti, hogy ebben az országban nincs hiteltelenebb ember őnála?! Hogy nem érti, hogy ha ő bármiről véleményt mond, arról az ország többségének automatikusan az ellenkezője fog rögzülni saját véleményeként?! Na de éppen ezért nagyon sok fog múlni ezen a beszéden. Egyik - és valljuk be: sokkal valószínűbb - lehetőségként, ha feri aznap este ostorozza majd viktorék intézkedéseit, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ezen intézkedések olyan támogatást kapnak a feriprotest (új szakkifejezés. a szerk.) által, amely igazolja viktorékat és hosszú időre felhatalmazza őket arra, hogy további hasonló intézkedéseket hozzanak. A feriprotest már bizonyított. Kétharmados ereje van.  E tekintetben szeretném, ha minél kevesebben követnék feri szavait élőben, vagy írásban.

No és érdekes helyzetben lehetnek szociék. Féljenek-e attól, hogy feri végképpen lejáratja és súlytalanná varázsolja ellenzéki véleményüket? Tartson-e attila saját évértékelőt? Ha tart, miről tartson? Ha ugyanarról tart, mint feri, akkor kösse fel a gatyáját, mert úgy kell előadja, hogy ne azonosítsák feriével, hisz akkor a feriprotest mindjárást attilát is pofán veri. Hogyan találjon akkor olyan szavakat, amivel elhatárolódik feritől, mégis ellene áll viktornak? Nem lehet könnyű dilemma, nem irigylem érte, de nem is sajnálom, szívesen nézem el, ahogy a pártja rúg néhány utolsót.

Másik lehetőségként azonban - s valljuk be ezt is: ha nagyságrendekkel valószínűtlenebb, de sokkal érdekesebb, sőt micsoda zseniális pikantéria lenne - vegyük számba, hogy feri esetleg mégis érti! S akkor viktorék mellé áll! Üdvözli a kormány intézkedéseit, sőt elmondja - s nem cinikusan - hogy ezt akarta ő is és örül annak, hogy így alakult.
Mekkora pillanat lenne! Kíváncsi lennék akkor a sok feriprotest nélkül is viktort éltető meg másik oldalról a feriprotestre még sosem gondolt, őt éltető választópolgár arcára. Kíváncsi lennék a még több csak feriprotestből fityiszes zember döbbenetére. S együtt örülnék az azért szintén nem kevés "feriprotest, de a fityisz sem lesz különb" véleményű sapiens felismerésével.
Biztosan vezércikkekben, nagybetűs szalagcímekben fogunk értesülni a mindent megváltoztató beszédről, ez esetben sem kell hát élőben, vagy írásban követni.

Kár, hogy ez kevésbé valószerű lehetőség.
S akkor még ott van a még valószerűtlenebb csavar: feri a fityisz embere (végül is nem kizárt ezt gondolni, miután ilyen korlátlan hatalomra segítette őket). Így éppen fordítva cselekedne: ha nem érti, hogy feriprotest van élteti viktorékat, ha érti, szidja őket.

Négy lehetőség, két kimenet.
A legvalószínűbb az első, a többi sorban egyre kevésbé.
De egy biztos: kérek mindenkit (a feriben hívők kivételével nyilván), ne növelje nézettségét, olvasottságát! Hatása legyen minél kisebb, s ha mégis szenzációs huszárvágásra kerülne sor, arról úgyis tudni fogunk. Akkor majd beszélünk róla, rendben?

Szólj hozzá!

Címkék: politika


A bejegyzés trackback címe:

https://belaba.blog.hu/api/trackback/id/tr572633043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása